Helstegt and - med et strejf af Italien​

Tilbered din Oscar and med citron og timian og salsa Algresto og server grønkål og sød kartoffelmos til.

(4 personer)

1 Oscar Fritgående and min. 3 kg

2 usprøjtede citroner

½ bundt timian

salt

sort peber​

Salsa Algresto (italiensk nøddesalsa/-sauce)

½ dl valnødder

½ dl mandler

1 fed hvidløg

¼ bundt bredbladet persille

¼ potte basilikum

3 spsk olivenolie

4 spsk æblemost

1 spsk citronsaft​

Sød kartoffelmos

800 g søde kartofler

salt, peber​

Grønkål

500 g frisk grønkål

2 fed hvidløg

2 knivspids chilipulver

1 spsk vegetabilsk olie

salt, peber​

Sådan gør du:

Skær nogle lommer i citronerne, hvori ¼ bundt timian fordeles i. Pres citronerne ind i anden og krydr anden godt med timian, salt og peber. Steg anden i 50-60 min. pr. kg i en bradepande på nederste rille i en ca. 150 °C forvarmet ovn. Anden efterbrunes ved 250 °C til skindet er sprødt. Anden skal trække 10 min. inden udskæring. Rist nødderne på en tør pande i 5 min. og køl dem af. Blend nødderne groft sammen med hvidløg, persille og basilikum. Blend hurtigt olivenolie og æblejuice deri, så salsaen stadig er rustik. Smag til med citronsaft, salt og peber.

​Skræl og skær de søde kartofler i mindre stykker og kog dem møre i vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, gem 1-2 dl af vandet og mos kartoflerne med et piskeris. Smag til med salt og peber. Konsistensen kan justeres med kogevand. Rens grønkålen og skær den i grove strimler. Snit hvidløg fint og steg det gyldent på en pande med olivenolie og grønkål. Krydr med chili, salt og peber og steg det færdigt ved svag varme. Tilsæt evt. lidt vand, hvis panden bliver meget tør. Skær anden ud i passende stykker og anret den med grønkål og salsa Agresto. Server med sød kartoffelmos.


Tips: Tilsæt evt. 100 g bacon og 2 dl fløde til grønkålen, hvis du gerne vil have en cremet grønkål. Søde kartofler kan fint skiftes ud med græskar, selleri, jordskokker eller andre rodfrugter.

Husk at lade anden trække 10 min. inden udskæring - så er det nemmere at skære den ud.​

Kontaktoplysninger

​Salling Group A/S

Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand​

Tlf.: 87 78 50 00

​CVR: 35954716