Andesteg med honning, rosmarin og ovnbagte kartofler

Prøv denne lækre opskrift hvor din traditionelle andesteg bliver piftet op med honning og rosmarin, serveret med lækre honningristede ovnkartofler.

(4 pers.)

1 Oscar Fritgående and min. 3 kg

4 spsk. andefedt​

Ovnkartofler

1 kg ovnkartofler

2 fed hvidløg

4 kviste frisk rosmarin

1 løg​

Sauce

400 ml andefond

250 ml hvidvin

3 tsk honning

50g smør​

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180°C. Fjern posen med indvolde og gnid anden med salt og peber.

  • Læg andestegen i et ildfast fad og steg den i ovnen i 45 min.
  • Skræl kartoflerne.
  • Efter 45 min. lægges kartoflerne i fadet omkring anden sammen med rosmarin kviste, hakket løg og hvidløg samt salt og peber og steger videre sammen med anden til den er færdig (anden skal stege ca. 50-60 min. pr. kg.)
  • Vend kartoflerne ca. hver halve time.
  • Når anden er færdig, sies fedtet fra anden og hvidløg, løg og rosmarin bringes til kogepunktet sammen med vinen i en kasserolle. Tilsæt andefond og lad saucen koge ind til det er reduceret til det halve. Rør smør og honning i og smag til med salt og peber og evt. ekstra honning til den rette sødme opnås.​

Kontaktoplysninger

​Salling Group A/S

Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand​

Tlf.: 87 78 50 00

​CVR: 35954716