Andebryststeg med portvin​

Prøv andebryststeg på en helt ny måde! Pep den op med julens krydderier, og server med halve æbler kogt i portvin samt coleslaw.

(3-4 personer)

1 Oscar Andebryststeg af Fritgående and

1400-1500 g

Salt, peber

Æbler

1 stykke tørret ingefær

1 stang kanel

1 stjerneanis

6 nelliker

½ flaske portvin

4 æbler

4-8 tsk. tyttebærsyltetøj​

Sauce

Majsstivelse til jævning

Rødvinseddike

Salt, peber​

Coleslaw

½ snittet rødkål

½ skrællet selleri

2 æbler i små tern

2 spsk. æblecider eddike

1 spsk. ahornsirup

2 spsk. olie – gerne en nøddeolie

salt, peber

persille​

Tilbehør:

Kogte eller
smørristede kartofler

Sådan gør du:

  • Krydr andebryststegen med salt og peber.
  • Sæt andebryststegen i ovnen ved 150 °C i 90 min.
  • Bring krydderier og portvin i kog.
  • Halver æblerne, fjern kernehuset med en ske og kog dem i lagen ca. 10 min.
  • Læg æblerne til side, hæld efter 1 time fedtet fra andebryststegen over i en skål og hæld portvinslagen over stegen.
  • Steg den færdig endnu ca. 30 min.
  • Si skyen over i en gryde, skum fedtet fra og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.
  • Smag til med eddike, salt og peber.
  • Skær andebryststegen i pæne skiver.
  • Skær sellerien i skiver og dernæst i tynde strimler.
  • Bland selleri og snittet rødkål.
  • Bland æbler med eddike, sirup og olie og krydr med salt og peber.
  • Bland æblerne og selleri med kål og drys med persille.
  • Server salaten til andebryststegen sammen med halve æbler fyldt med tyttebærsyltetøj, sauce og kartofler.
  • Lad anden trække i 10 min. inden udskæring, så er den lettere at skære ud.

Tip: Steg anden i 50-60 min. pr. kg.

Kontaktoplysninger

​Salling Group A/S

Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand​

Tlf.: 87 78 50 00

​CVR: 35954716