Mortens Aften​

And har afløst gåsen på Mortens Aften

Egentlig byder traditionen, at man skal spise gås på Mortens Aften d. 10. november, men mange danske familier foretækker i dag at servere and. Det skyldes, at anden er nemmere at tilberede, og at vi så småt begynder at varme op til julen med lækker og saftig andesteg allerede i november.

Hvorfor Mortens Aften?

Den helgen, som fejres d. 10. November hed slet ikke Morten, men Martin af Tours. Han var en legendarisk biskop i Frankrig og levede i årene 316-369.  I 659 blev han ophøjet til helgen.

Den mest kendte fortælling om Skt. Martin er historien om, hvordan han gemte sig i en gåsesti, da han skulle udnævnes til biskop. Skt. Martin var nemlig et beskedent mennesker og fandt ikke glæde i en fin titel. Men gæssene afslørede hans gemmested, og han måtte lade sig udnævne.

I følge legenden udstedte Skt. Martin efterfølgende et dekret, som påbød, at man hvert år skulle dræbe gæs og spise dem på denne dag - netop fordi de 'sladrede' om hans skjul.

Find de lækre opskrifter her til din Oscar Frilandsand Mortens aften

Kontaktoplysninger

​Salling Group A/S

Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand​

Tlf.: 87 78 50 00

​CVR: 35954716