Andebryst med gløgg-pære & vaniljesauce​

​Denne opskrift vil med sit indhold af gløgg-pære og vaniljesauce med sikkerhed

sprede julestemning rundt om middagsbordet.

(2-4 personer)

And:

Oscar andebryststeg

groft salt, friskkværnet peber

liter andebouillon​

Sådan gør du:

Krydr stegen med salt og peber og læg den i en bradepande. Steg i ovnen ved 175°C i 30 min.

Kom andebouillon ved og steg den færdig endnu ca. 30 min.​

Gløgg-pære

​4 pærer

​5 dl rødvin

​50 g sukker

​1 stang kanel

​2 stjerneanis

​6 nelliker

1 stykke tørret ingefær

Gløgg-pære

Skræl pærerne og fjern blomsten med en ske. Bring rødvin, sukker og krydderier i kog. Tilsæt pærerne og kog dem 10 min.. Tag gryden af varmen, og lad pærerne ligge i lagen til lagen er afkølet​

Sauce

​1/2 stang vanille

​2 spsk sukker

​Saft og skal fra 1 økologisk appelsin

​3 dl andesky

​1 dl rød portvin

​Majsstivelse

​Salt, peber
25 g smør

Hertil serveres: Små kartofler

Sauce

Bring vanilje, sukker, appelsinskal og saft i kog og kog til konsistensen er som sirup.

Tilsæt andeskyen og portvin og lad saucen koge 5 min. ved jævn varme. Si saucen og kom den tilbage i gryde. Jævn med majsstivelse og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og pisk smørret i lige inden servering.

Skær andebrystet fri af benet og skær det i skiver.

Server med sauce, kartofler og gløgg-pære.​

Kontaktoplysninger

​Salling Group A/S

Rosbjergvej 33, 8220 Brabrand​

Tlf.: 87 78 50 00

​CVR: 35954716